Om företaget

OM FÖRETAGET

Våra kunder gör ett medvetet val till ett fjällnära liv. Är du en av våra kunder uppskattar du vår höga nivå av arkitektur och medvetna val i såväl inre som yttre miljö. Vi på BearPeak projekterar och bygger egna boendemiljöer vilket innebär ett rationellt byggande där du som kund erbjuds en helhetslösning av hög kvalité som är riktigt kostnadseffektiv. Att arbeta med lokala entreprenörer är viktigt för oss, vi väljer med omsorg de hantverkare som liksom vi har känsla för såväl material som hantverk. För dig som kund innebär det närhet i byggprocessen samt att du bidrar till det lokala näringslivet och ekonomisk hållbarhet i regionen. Just fjällboende är vår expertis, vi är duktiga på placering av projekt och objekt i attraktiva lägen - funktionella och attraktiva fjällboenden som är en god investering. Förhoppningsvis ditt drömboende.

BearPeak. Nyckeln till ett medvetet fjällnära liv.

BEHOVSUPPTÄCKT

Alla företag startar med en behovsupptäckt, en affärsidé eller en idé till varför företaget startades. Kanske inte snitsigt formulerad eller ens nedskriven, men den finns där.

Det BearPeaks grundare Anders Ahlqvist upptäckte var kopplat till honom personligen- ett äventyr med familjen, att bo och leva i Åre. Utifrån detta ihop med sitt intresse för arkitektur, attraktiva områden och rationellt byggande föddes ideén hos Anders till företaget BearPeak. Att skapa boende miljöer så att fler kan få mer tid nära fjällen och kunna äga boende i fjällnära attraktiva lägen. 

"När jag flyttade från Malmö till fjällen så var mitt mål att skapa livskvalitet på riktigt. 

 Jag vill skapa det lilla extra som är svårt att finna någon annanstans. Där jag bor vill jag att det skall vara vackra naturmaterial, en hög omsorg i hantverket och detaljerna i huset. Det är det som bygger en fin helhet som är i harmoni med den omgivande naturen. Ett sådant hus blir bara finare med åren som går och när huset åldras med fint patina, ju mer harmonierar huset med naturen kring huset. Ett vackert hus som ritat av duktiga arkitekter är oftast tidlöst, det är vackert idag men är också vackert om 50 år."

- Anders Ahlqvist, Affärsutvecklare och grundare BearPeak AB

20201210_gostafries_1088

DET FJÄLLNÄRA LIVET

Jämtland och Härjedalen är mer än några andra svenska landskap präglat av fjäll. Fjällen och det fjällnära livet attraherar såväl bofasta som turister. Det fjällnära livet är något speciellt. Det har en annan rytm, ett annat tempo och andra prioriteringar. Livets mjuka värden är tydliga här och många väljer en aktiv livsstil som präglas mer av ”ute” än ”inne”. Ta löpturen genom skogen och ut på fjället. Yoga med fjället som fond. Ta en adrenalinfylld tur på skateskidorna. Eller så lägger du de första spåren i pistens manchestersnö. 

 Vi som bor här skapar tillsammans en växande och nyfiken region med inkluderande puls och spännande visioner. 

FÖRDELAR MED NYPRODUCERAT HEM FRÅN BEARPEAK

 

• Att vi på BearPeak projekterar och bygger egna boendemiljöer innebär ett rationellt byggande där du som kund erbjuds en helhetslösning av hög kvalité som är riktigt kostnadseffektiv.

• Just fjällboende är vår expertis, vi är duktiga på placering av projekt och objekt i attraktiva lägen - funktionella och attraktiva fjällboenden som är en god investering.

• Vår höga nivå av arkitektur och medvetna val i såväl inre som yttre miljö ger dig ett attraktivt boende likväl som det det bidrar till att det är attraktivt när det en dag eventuellt ska säljas. Olika tillval finns möjliga för dig som vill sätta din egen prägel på bostaden.

• Att arbeta med lokala entreprenörer är viktigt för oss, vi väljer med omsorg de hantverkare som liksom vi har känsla för såväl material som hantverk. För dig som kund innebär det närhet i byggprocessen samt att du bidrar till det lokala näringslivet och ekonomisk hållbarhet i regionen.